Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DCN-cup 2021

30 april 2021 - 30 november 2021

Alle leden van de Dehlerclub Nederland worden uitgenodigd om mee te strijden om de ‘DCN-cup 2021’. Daarvoor wordt aangehaakt bij een landelijk initiatief, de 75/30-mijls (https://30mijls.olgc.nl/home). De formule van dat initiatief is dat er verspreid over Nederland banen zijn uitgezet. Ieder kan die varen op een zelf te kiezen moment. Het resultaat, gebaseerd op de SW-handicap, wordt opgenomen in ranglijsten die online worden gepubliceerd. Er zijn vijf banen van 30 mijl:
  • IJsselmeer
  • Markermeer
  • Noordzee voor Scheveningen
  • Haringvliet
  • Oosterschelde
Dehler-zeilers worden opgeroepen één of meer keren gedurende 2021 deel te nemen en één of meer van de banen te gaan varen. Degene die aan het eind van het jaar ‘de beste prestatie’ heeft gescoord, wint de DCN-cup. Ieder die meedoet meldt zich bij de organisatie van de 75/30-mijls, schrijft zich in (kost niks) en vaart zijn ronde. Na afloop verschijnt de prestatie in de overzichten op de site van de 75/30-mijls. Dehler-zeilers die voor de DCN-cup in aanmerking willen komen, melden dat per mail bij de DCN-cup-contactpersonen met vermelding van de scheepsnaam, nadat hun uitslag online staat bij de organisatie van de 75/30-mijls. Ieder mag meerdere keren een baan doen en ook verschillende banen gaan varen. De scores worden gebaseerd op de lijsten met resultaten: (https://30mijls.olgc.nl/klassement/2021); we nemen alleen de resultaten mee van de vijf 30-mijls banen en van de deelnemers die een ronde helemaal hebben uitgezeild (status D), en als er meerdere resultaten voor dezelfde boot staan, nemen we alleen de beste prestatie mee. NB: om een eerlijke vergelijking te krijgen nemen we ook deelnemers mee die niet met een Dehler varen. Per baan kijken we wel afzonderlijk naar de 3 categorieën, full crew / two handed / solo. Dan resulteren er dus 15 lijstjes. Als je in zo’n lijstje staat, dan krijg je een score. Wie aan het einde van 2021 de hoogste score heeft in willekeurig welk lijstje, heeft de DCN-cup gewonnen. Bepaling van de score In ieder van de rijtjes wordt de score van een Dehler-zeiler als volgt bepaald:
  • van iedere deelnemer (zowel Dehler-zeilers als anderen) wordt alleen het beste resultaat meegenomen
  • er ontstaat dan een lijst met n resultaten (zowel Dehler-zeilers als anderen)
  • voor de lijst wordt een factor f bepaald: f = 100 / n
  • als een Dehler-zeiler op plaats p in de lijst staat, dan wordt de score: 100 – (p × f) + (f / 2)
Voorbeeld Stel voor de Scheveningen-baan zijn er 30 resultaten van 20 duohanded-deelnemers. Dan wordt van iedere deelnemer het beste resultaat genomen en zo ontstaat een lijst met 20 resultaten. De factor is dan 100 / 20 = 5. Als een Dehler-zeiler op de derde plaats in die lijst staat, dan is de score 100 – (3 × 5) + (5 / 2)= 87,5. Voor de eerste plaats is de score 97,5 en voor de laatste plaats 2,5. DCN-cup-2021-contactpersonen Erik Boonacker, Evert van de Vrie. dcn-cup@dehlerclub.nl      

Gegevens

Begin:
30 april 2021
Einde:
30 november 2021
Evenementen Categorie:
Translate»