Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

DCN-cup 2023

1 maart 2023 - 9 november 2023

Alle leden van de Dehlerclub Nederland worden uitgenodigd om mee te strijden om de ‘DCN-cup 2023’. De boten van de leden liggen verspreid over Nederland en daarom is het lastig om iets te organiseren waar iedereen aan deel kan nemen. Maar er is nu een landelijk initiatief waar we bij aan kunnen sluiten, en waaruit de winnaar van de DCN-cup 2023 naar voren kan komen. Beknopte handleiding Het landelijk initiatief waar bij wordt aangesloten is de 75/30-mijls (https://30mijls.olgc.nl/home). De formule is dat er verspreid over Nederland banen zijn uitgezet. Ieder kan die varen op een zelf te kiezen moment. Het resultaat wordt opgenomen in ranglijsten die online worden gepubliceerd. Er zijn vijf banen van 30 mijl:
 • IJsselmeer
 • Markermeer
 • Noordzee voor Scheveningen
 • Haringvliet
 • Oosterschelde
Dehlerclub-zeilers worden opgeroepen één of meer keren gedurende 2023 deel te nemen en één of meer van de 30-mijls banen te gaan varen. Degene die aan het eind van het jaar ‘de beste prestatie’ heeft gescoord, wint de DCN-cup. Ieder die meedoet meldt zich bij de organisatie van de 75/30-mijls, schrijft zich in (kost niks) en vaart zijn ronde. Na afloop verschijnt de prestatie in de overzichten op de site van de 75/30-mijls. Dehlerclub-zeilers die voor de DCN-cup in aanmerking willen komen, melden dat bij de DCN-cup-contactpersoon via onderstaand mailadres. Je kunt zelf bepalen wanneer je vaart, welke baan je wilt varen, of je solo/duo/full crew vaart. Ieder mag meerdere keren een baan doen en ook verschillende banen gaan varen. Voor ieder wordt een ‘score’ bepaald, zie hieronder. Hoe werkt het:
 • Je schrijft je in op de site: https://30mijls.olgc.nl/home
 • Je geeft aan waar en wanneer je wilt varen, solo/duo/full crew
 • Je geeft aan de DCN-cup-contactpersoon door dat je je ingeschreven hebt
 • Je zorgt dat je de Navionics boating marine & lakes app hebt geïnstalleerd (een tijdelijke proefversie kost niks)
 • Je registreert je gevaren tijd op de site van de 75/30-mijls.
Wij zorgen er dan voor dat je in het klassement van de DCN-cup wordt opgenomen. Op het forum van de DCN zullen regelmatig berichten verschijnen over de behaalde scores en tussenstanden van de strijd om de DCN-cup. Op de Nieuwjaarsreceptie in januari 2024 zal de DCN-cup worden uitgereikt.   [separator] Bepaling van de score De scores voor de DCN cup 2023 worden gebaseerd op de lijsten met resultaten zoals gepubliceerd op https://30mijls.olgc.nl/klassement. We nemen alleen de resultaten mee van de vijf 30-mijls banen en van de deelnemers die een ronde helemaal hebben uitgezeild (status D), en als er meerdere resultaten voor dezelfde boot + bemanning staan, nemen we alleen de beste prestatie mee. NB: om een eerlijke vergelijking te krijgen nemen we ook deelnemers mee die niet met een Dehler varen. Per baan kijken we wel afzonderlijk naar de 3 categorieën, full crew / two handed / solo. Dan resulteren er dus 15 lijstjes. Als je in zo’n lijstje staat, dan krijg je een score. Wie aan het einde van 2023 de hoogste score heeft in willekeurig welk lijstje, heeft de DCN-cup gewonnen. In ieder van de rijtjes wordt de score van een Dehler-zeiler als volgt bepaald:
 • van iedere deelnemer (zowel Dehler-zeilers als anderen) wordt alleen het beste resultaat meegenomen
 • er ontstaat dan een lijst met n resultaten (zowel Dehler-zeilers als anderen)
 • voor de lijst wordt een factor f bepaald: f = 100 / n
 • als een Dehler-zeiler op plaats p in de lijst staat, dan wordt de score: 100 – (p × f) + (f / 2)
Voorbeeld: Stel voor de Scheveningen-baan zijn er 30 resultaten van 20 duohanded-deelnemers. Dan wordt van iedere deelnemer het beste resultaat genomen en zo ontstaat een lijst met 20 resultaten. De factor f is dan f  = 100 / 20 = 5. Als een Dehlerclub-zeiler op de derde plaats in die lijst staat (p = 3), dan is de score 100 – (3 × 5) + (5 / 2) = 87,5. Voor de eerste plaats is de score 97,5 en voor de laatste plaats 2,5. [separator] DCN-cup-2023-contactpersoon Evert van de Vrie, evertvandevrie@gmail.com  

Gegevens

Begin:
1 maart 2023
Einde:
9 november 2023
Evenementen Categorieën:
,

Organisator

Commissie zuid
E-mail
ciezuid@dehlerclub.nl
Translate»