Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hemelvaarttocht zuid 2023

18 mei 2023 - 21 mei 2023

Uitnodiging Hemelvaarttocht DCN-Zuid Antwerpen

Dit jaar gaan we met de Hemelvaarttocht naar Antwerpen. De tocht gaat over de Westerschelde: een dynamisch vaargebied, waar je rekening houdt met stroming, bochten, grote zeeschepen, diepe geulen en droogvallende platen. Wij zorgen voor een goed vaarplan en een palaver in de eerste haven waar we ons verzamelen. Als je meezeilt met je Dehler zorg jij voor een actuele waterkaart, een goed werkende marifoon en je regelt een Vlaams FD-nummer (klik hier). Vanaf je Dehler stap je zo in de bruisende stad, waar veel te zien, te doen en te proeven is. Nieuwsgierig geworden naar alles wat er te beleven valt in dit weekend? Meld je dan aan vóór zondag 14 mei 18.00 uur.

Haveningang Wemeldingen

Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) We verzamelen in Wemelding aan de Oosterschelde. Er zijn geen gereserveerde ligplaatsen beschikbaar dus je moet jezelf melden bij de havenmeester (via VHF kanaal 31, telefoon 0113 – 622022 of de praatpaal op de meldsteiger). Om 17.00 uur houden we een steigerborrel waarvoor ieder z’n favoriete drankje meebrengt. Tijdens de borrel houden we het palaver. We bespreken het programma, het weerbericht en de route voor vrijdag. Aansluitend houden we een ‘potluck’, waarbij iedereen zijn favoriete bootgerecht meebrengt om aan de andere deelnemers te laten proeven.

Antwerpen containerhaven

Vrachtschip op de Schelde

Vrijdag 19 mei Om met een gunstig tij de 25 mijl naar Antwerpen te zeilen vertrekken we rond 8.00 uur. Via het kanaal door Zuid-Beveland, met twee bruggen varen we naar Hansweert en schutten we naar de Westerschelde. Rond 10.00 uur is het laagwater bij Hansweert op de Westerschelde, zodat we het hele tij mee hebben om naar Antwerpen te zeilen. Daar schutten we via de Kattendijksluis naar binnen en varen onder de Londenbrug naar het Willemdok, waar ligplaatsen zijn gereserveerd. Voor het gezamenlijke diner reserveren we een tafel in een restaurant. Tijdens de maaltijd kunnen we de belevenissen van die dag met elkaar delen.

Antwerpen kathedraal

Museum aan de Stroom

Zaterdag 20 mei Deze dag besteden we in de historische én hippe stad Antwerpen. Voor de ochtend regelen we een stadsgids die ons een inkijkje geeft in het verleden en het heden van Antwerpen. Aansluitend lunchen we samen, waarna ieder zijn eigen plan trekt. Houd je van een bezoek aan een museum, de kathedraal of een bierbrouwerij, shoppen, slenteren langs de rivier, dwalen door de hippe nieuwbouwwijk, op een bankje in een park zitten of gewoon in de kuip van je eigen Dehler? Dan zul je merken dat het Hemelvaartsweekend eigenlijk te kort is. In de loop van de avond zien we elkaar weer in de haven om het plan voor de thuisreis te bespreken.  

Kattendijksluis

Londenbrug met op de achtergrond het futuristische kantoor van het havenbedrijf

Zondag 21 mei Omdat de meeste deelnemers die dag weer in de thuishaven willen aankomen, vertrekken we vroeg uit Antwerpen. Het tij maakt dit ook mogelijk. We nemen de opening van de Londenbrug om 6.00 uur. Rond die tijd is het hoog water in Antwerpen. Dat betekent dat we stroom mee hebben de Westerschelde uit. Als je naar de Oosterschelde doorvaart, kom je met of kort na laag water bij Wemeldinge uit. Dan kun je met stroom mee bijvoorbeeld richting Bruinisse varen. Kosten Aan de aanvraag van het FD-nummer zijn geen kosten verbonden. Je dient dit voor vertrek zelf te regelen via https://www.jachthavenantwerpen.be/fd-nummer-aanvragen/ De deelnemers betalen zelf de liggelden, de maaltijden, drankjes en eventuele overige kosten. De Dehlerclub draagt bij in de kosten voor bolussen bij de koffie, de stadsgids en een deel van het diner. Voor vragen mail naar: hemelvaart_zuid@dehlerclub.nl Aanmelden kan via het formulier op de website tot zondag 14 mei 18.00 uur. Daarna gaat commissie Zuid de reserveringen bevestigen.

Inschrijven

Je moet als lid ingelogd zijn om je via het formulier aan te melden.

 

Zicht op Antwerpen

Antwerpen havenkranen

Antwerpen kade

Gegevens

Begin:
18 mei 2023
Einde:
21 mei 2023
Evenementen Categorie:

Organisator

Commissie zuid
E-mail
ciezuid@dehlerclub.nl
Translate»