Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Hemelvaartstocht zuid 2024

9 mei 12 mei

Oostelijke Oosterschelde

Commissie Zuid nodigt alle leden van Dehlerclub Nederland uit voor de Hemelvaartstocht naar de oostelijke Oosterschelde.

Wat gaan we doen?

Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei verzamelen we in de jachthaven van watersportvereniging Sint Annaland. Aan het einde van de middag houden we een kadeborrel en aansluitend een potluck. Daarvoor breng je je eigen drankjes mee. Je bereidt je favoriete bootgerecht en deelt dat met de andere deelnemers. Op die manier kun je van veel gerechten een hapje proeven en kunnen recepten worden uitgewisseld. Zo leer je nieuwe culinaire mogelijkheden kennen voor in je kombuis.

Op vrijdag 10 mei zeilen we naar Yerseke. Om 15.30 uur verzorgt een gids van de Tourist Info Yerseke voor ons een rondleiding van anderhalf uur met als thema ‘Oesters, mossels, kreeften, havens’. Aansluitend gaan we dineren bij De Viskêête.

Op zaterdag 11 mei zeilen we naar Kats, uit de verte al herkenbaar aan de kranen in de voormalige werkhaven van de Zeelandbrug. Hemelsbreed is dat geen grote afstand. Bij mooi weer zetten we een route uit over de oostelijke Oosterschelde. We kunnen bijvoorbeeld naar de zeehondenkolonie varen op de Vondelingsplaat. Rond 11.15 uur is het laagwater, dus waarschijnlijk zijn de zeehonden dan goed te observeren. Bij slecht weer is bestemming Kats goed bereikbaar en kun je daarna aan boord lekker ontspannen.

Op zondagmorgen nemen we afscheid onder het genot van een bolus bij de (zelf gezette) koffie of thee. Daarna zeilt ieder weer naar zijn thuishaven.

Kosten

De ligplaatsen in de jachthavens worden door ons gereserveerd. De deelnemers betalen zelf de liggelden bij de havenmeesters.

  • Liggeld Sint Annaland € 2,60 per meter, toeristenbelasting € 1 per persoon
  • Liggeld Yerseke € 2,50 per meter, toeristenbelasting € 1 per persoon
  • Liggeld Kats € 2,20 per meter, toeristenbelasting € 1,60 per persoon

Bij aanmelding betaal je € 2,00 organisatiekosten per boot plus de kosten voor het diner, als je daaraan wilt deelnemen.

De drankjes bij het diner worden op 1 rekening gezet en hoofdelijk omgeslagen.

De Dehlerclub neemt de kosten voor de gids in Yerseke voor zijn rekening evenals het aperitief en de koffie/thee na het diner en de bolussen bij het afscheid.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier hieronder tot zondag 5 mei 18.00 uur. Daarna gaat commissie Zuid de reserveringen bevestigen.

  • Het vismenu is het maandelijks wisselende ‘laagwatermenu’ (zie website De Viskêête).
  • Het vleesmenu bestaat uit tomatensoep, kogelbiefstuk met frietjes, warme groenten en een frisse salade en als nagerecht dame blanche.
  • Het kindermenu bestaat uit tomatensoep, vissticks of kroket met frietjes en kinderijsje.

Voor het onderlinge contact vóór, tijdens en na de Hemelvaartstocht maken we een groepsapp aan. Als je bezwaar hebt tegen deelname aan de groepsapp, geef dat dan aan op het aanmeldformulier?

Voor vragen mail naar: hemelvaart_zuid@dehlerclub.nl

Commissie zuid.

Inschrijfformulier

Je moet als lid ingelogd zijn om je via het formulier aan te melden.

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
12 mei
Evenementen Categorie:

Organisator

Commissie zuid
E-mail
ciezuid@dehlerclub.nl
Translate»