Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hemelvaarttocht zuid, rondje Roggeplaat

25 mei 2017 - 28 mei 2017

Het Oliegeultje in de Oosterschelde is opengesteld! De traditionele Hemelvaarttocht van de Commissie Zuid gaat deze keer richting Burghsluis. Vanaf 2017 is het ook in het zomerseizoen toegestaan om door het ‘ Oliegeultje’ tussen de Stormvloedkering en de Roggeplaat te varen en dat gaan we dan ook doen!  Inmiddels hebben al meer dan 20 boten/leden interesse getoond dus we hebben we havenmeesters van St. Annaland, Burghsluis en Colijnsplaat al vast voorbereid op een invasie van Dehlers (en een verdwaald erelid met een Saffier). Programma:
  • Donderdag 25 mei (Hemelvaart): in de loop van middag zijn we welkom in de jachthaven van Sint Annaland, halverwege de Krabbenkreek. Havenmeester Cees Smits heeft aangegeven dat we links achterin mogen afmeren, naar goed gebruik uiteraard met de boeg richting de uitgang en gesorteerd op lengte. Om 17:00 is er een steigerborrel, het zou leuk zijn als iedereen dan is gearriveerd.
  • Vrijdag 26 mei: Vertrek voor een fraaie tocht over de Oosterschelde naar Burghsluis. Geadviseerde vertrektijd 08.00 in verband met de tijstroom. Hoogwater Burghsluis rond 17:00. We hebben ligplaatsen gereserveerd maar liggen mogelijk niet allemaal bij elkaar omdat de passantenkom daarvoor te klein is. Middagprogramma: Een wandeling naar ‘Plompetoren’ (2 kilometer enkele reis). Eventueel kan een fiets bij de havenmeester worden gehuurd (30 stuks beschikbaar). Excursie met de boswachter van Natuurmonumenten in de inlagen en de toren. Gezamenlijke maaltijd afhankelijk van het weer. 
  • Zaterdag 27 mei: bij de koffie serveren we een steigerbolus van de bakker uit Burgh. Misschien wel de lekkerste Zeeuwse bolussen die er worden gemaakt. Het advies is om het Oliegeultje bij opkomend tij te bevaren en dat betekent dat we rond 12:00 de haven van Burghsluis kunnen verlaten op weg naar het Oliegeultje en Colijnsplaat. Een mooie vaartocht over het Nationaal Park Oosterschelde. De deelnemers ontvangen de aanwijzing ‘Hulp bij doorvaart Oliegeultje’ zoals die door een lid van WSV Burghsluis is gemaakt en de boten van de commissieleden zullen voorgaan door het geultje.
  • Zondag 28 mei: Voor de geluksvogels start misschien de vakantie, voor anderen mogelijk een lange reis naar de thuishaven. Ieder vertrekt op eigen gelegenheid.
Natuurlijk kunt u ook 1 of 2 dagen deelnemen. Sinds kort is het Natura 2000 Beheerplan Deltawateren van kracht, waarin naast nieuwe beperkingen voor de recreatievaart ook de openstelling van het Oliegeultje staat beschreven. Je mag weer rond de Roggeplaat varen, ook in de zomer! Natura 2000 Beheerplan Deltawateren . In overleg met lokale pleziervaart bekijken we wat de beste tijd is om door de geul te varen, volgens Navionics is de diepte bij Laag Water nog steeds 5 meter. We hebben centrale afspraken gemaakt over het verrekenen van de ligplaatskosten (soms met korting), dat hoeft dus niet iedereen voor zich te doen. Vanwege de drukte in het Hemelvaartweekend kan restaurant ’t Oliegeultje ons helaas niet als groep ontvangen. We zorgen voor een gezamenlijke warme maaltijd op vrijdagavond, maar organiseren dat pas vlak voor het evenement, afhankelijk van het weer. Deelnemers worden daarover tijdig geïnformeerd, zodat ze kunnen aangeven of ze willen mee-eten.  Inschrijven is mogelijk tot 14 mei via onderstaand formulier:

Gegevens

Begin:
25 mei 2017
Einde:
28 mei 2017

Organisator

Translate»