Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Valkenbokaal 2024

21 september / 10:00 17:00

ZEILEN IN POLYVALKEN

Dit jaar organiseert de Commissie Noord van de DCN voor de 12e keer de Valkenbokaal. Dit is een sportieve evenement, zonder gedoe over ratings en handicaps (we varen allemaal in het zelfde type boot: Polyvalken).
Gewoon welk team het eerst over de finish komt, in een eenvoudige driehoeksbaan, heeft die manche gewonnen.

Polyvalken zijn stabiele open gezinsboten die wel tegen een stootje kunnen, wat altijd handig is tijdens een wedstrijd. Ieder team bestaat bij voorkeur uit twee personen en vaart drie wedstrijden. Kinderen zijn van harte welkom. Ook voor hen is het een uitdagend zeilevenement. Zij kunnen eveneens de boot mede bemannen. Schrijf dus in met het hele gezin!

Er wordt in twee groepen gevaren met elke keer een andere boot (dit om eventuele kleine verschillen in de boten er uit te filteren). Elk team vaart 3 wedstrijden van 30 minuten, de winnaar van dit evenement mag de wissel bokaal, tot het volgende Valkenbokaal evenement, op de schoorsteen thuis zetten. Uiteraard zijn er voor de mindere goden ook prijzen beschikbaar, tevens is voor de meest originele team naam een prijs beschikbaar.

De prachtige Kagerplassen zullen het decor zijn van deze dag en zijn centraal gelegen in de Randstad en gemakkelijk bereikbaar. Het pittoreske Kaageiland is per pontveer te bereiken.

Programma:

  • 09.30 uur: ontvangst met koffie en appelgebak bij restaurant Milo
  • 10.30 uur – 12:00 uur eerste serie zeilwedstrijden
  • 12:00 uur – 13:00 uur een gezellige lunch
  • 13:00 uur – 16:00 uur tweede serie zeilwedstrijden
  • 16.30 uur: prijsuitreiking van de Valkenbokaal

Informatie bij: Hugo Waterschoot e-mail valkenbokaal@dehlerclub.nl of 06-25098880

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
10:00 – 17:00
Evenementen Categorie:

Organisator

Commissie noord
E-mail
cienoord@dehlerclub.nl
Translate»