<
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hemelvaarttocht Zuid

10 mei - 13 mei

Beste Clubleden, de Hemelvaartstocht brengt ons dit jaar naar de Oost kant van de Oosterschelde en het mooie Tholen. Voor de meeste leden lekker dichtbij en een plek die we normaal niet vaak bezoeken.

Inschrijven kan via de website. Definitieve inschrijving kan tot 3 mei 2018, daarna gaan we de reserveringen bevestigen.

Programma:
Donderdag 10 Mei (Hemelvaartsdag): Kats
In de loop van middag zijn we welkom in de jachthaven van Kats. We worden ontvangen door de Havenmeester (0113-600270) en clubleden Esther Hauben (Baldur) en commissielid Marjo Diebels (06-55755784). We krijgen zoveel mogelijk een ligplaats bij elkaar. Vanaf een uur of 5 start de steigerborrel met aansluitend om 19:00 een ‘Potluck’. De Potluck is mogelijk bekend van vorig jaar, iedereen neemt zijn favoriete (boot)gerecht mee en deelt dit culinaire hoogstandje met de andere aanwezige leden. Mocht het weer iets tegen zitten dan hopen we op leden met een kuiptent, afdekzeil of een partytent. In de jachthaven is ook een bbq plaats waar we gebruik van kunnen maken.

Vrijdag 11 Mei: Tholen
In de loop van de ochtend zeilen we richting het Tholense Gat en de Bersche Diepsluis naar de pittoreske haven van Tholen. Daar worden we ontvangen door ons lid Kees Bal (Zeeuwse Rakker). Kees heeft voor ons ligplaatsen gereserveerd in de Stadshaven, waar we met z’n allen bij elkaar kunnen liggen. Tholen heeft een historische stadskern, die nog steeds grotendeels omringd is door wallen en vesten. De stadskern wordt daarnaast gedeeltelijk begrensd door de haven. Het gebied binnen de vesten is sinds 1991 beschermd stadsgezicht en is daarmee een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Verder telt de stad tientallen rijksmonumenten. Om 15.00 uur neemt een inwoner van Tholen, die stadsgids is mee op een wandeling, waarbij we met name het oude stadhuis bezichtigen. Aansluitend gaan we uit eten in het clubhuis van WSV De Kogge ‘Het Koggedek’. Dit biedt een mooi uitzicht over de haven. We hebben de keuze uit 3 menu’s: Vis, Vlees of Vegi, vanwege de inkopen wil de kok graag van tevoren de voorkeuren weten. Het drankje vooraf en de koffie na afloop worden aangeboden door de Dehlerclub, overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Zaterdag/Zondag 12 Mei: Tholen en huiswaarts
Zaterdag zullen de meesten weer richting thuishaven vertrekken maar eerst is er tijd voor koffie met Zeeuwse bolus op de kade. Halverwege de middag is het pas Hoog Water dus op de Oosterschelde heb je dan pas stroom mee. Sommigen hebben geluk en hoeven pas Zondag naar huis of hebben geen verplichtingen… Een paar nachtjes bijboeken in Tholen is dan een optie.

Voor vragen: Hanneke Friebel 06-13612607 of André van Naarden (06-53354096).

Kosten voor Deelname:

Kosten per boot € 5,00.
Stadwandeling Tholen op vrijdagmiddag € 1,50 p/p.
Diner Tholen vrijdag avond (menu) € 25 p/p.
Ieder rekent de ligplaatsen zelf af, indicatie van de kosten:
Kats: €1,75/mtr; €1,15/pp.
Tholen: €1,50/mtr; €1/pp; €2 voor electra (minus 20% korting als we gezamenlijk betalen).

 

Sorry. Je moet ingelogd zijn om dit formulier te bekijken.

Gegevens

Begin:
10 mei
Einde:
13 mei

Organisator

Commissie Zuid