Foto’s van het Hemelvaartweekend zijn op de website gezet.

Op donderdag 26 mei werd verzameld in de marina van Stavoren. Het waaide hard uit het noorden, maar dat weerhield de meeste deelnemers niet, toch naar Stavoren te komen. Slechts enkele schepen bleven in de thuishaven. aan de tocht deden uiteindelijk 10 schepen mee. Oorspronkelijk zou het een Waddentocht worden, maar die was al bij voorbaat door de organisatie gewijzigd in een tocht over het IJsselmeer. Aan het begin van de avond kwamen alle bemanningsleden bijeen achter het toiletgebouw uit de wind voor een steigerborrel en om met elkaar kennis te maken. Opvallend was dat er veel nieuwe gezichten verwelkomt konden worden. Omdat de voorspellingen voor de dag erna nog veel wind voorspelde, werd besloten pas s’ochtends te beslissen wat de bestemming zou worden. Voordat men de kajuit opzocht werd kreeg iedereen een schildercanvas en verf, met de opdracht een schilderijtje te maken. Later zouden hiervoor prijzen worden uitgedeeld.

Omdat er de volgende dag nog steeds veel wind stond en het er niet naar uitzag dat het minder werd, besloten Barend en Frank om een dagje te blijven liggen. De windmeters stonde steeds op NW 6 bft of zelfs af en toe 7 bft. Het maakte de tijd vrij om het dorp te bezoeken of vast te beginnen aan het schilderijtje. Omdat er nog drank was overgebleven van de dag er voor werd er in de namiddag weer een steigerborrel geregeld.

Op zaterdag stond er nog steeds veel wind, maar minder dan de dagen er voor. Tussen half twaalf en twaalf vertrokken de deelnemers, meestal met een 2e rif, naar Medemblik. Het ging lekker hard. Na 2 uur varen was er een plek gereserveerd voor ons in de westelijke binnenhaven. Een schip, de Pagga (Dehler 98 GS), bleek motorproblemen te hebben en werd naar binnen gesleept. Uit onderzoek bleek de oorzaak vuil in de tank. Na aanbrengen van nieuwe filters kon de motor weer gestart worden. Maar zeker was dat de dieseltank nog schoongemaakt zou moeten worden. s’Avonds werd er gedineerd in café Brakeboer. Na het diner kon er gestemd worden op de schilderijtjes en werden de winnaars bekend gemaakt.

1e prijs
2e prijs

De volgende dag ging iedereen weer naar de thuishaven. Helaas moest de Pagga toch weer in Stavoren, hun thuishaven, naar binnen gesleept worden. Er stond nog veel wind, maar was minder dan een dag eerder. Al met al was het een geslaagd evenement.

Translate»