In Commissie Zuid hebben we overleg gehad over het al dan niet organiseren van het komende Rondje Tiengemeten. We vinden dat we dit evenement niet kunnen organiseren zolang de 1,5 meter afstand geboden is.

Een belangrijk aspect van het evenement is het sociale contact. De deelnemers hebben daarbij de natuurlijke neiging om elkaar op te zoeken, waardoor de 1,5 meter in het geding komt.

Als organisatie kunnen we bij aanvang van het evenement de deelnemers erop wijzen dat men de 1,5 meter in acht moet nemen, maar het is heel begrijpelijk dat men hier minder scherp op let naarmate het gezelliger wordt. We zouden het programma bij goed weer buiten kunnen houden, maar ook daar geldt de afstand van 1,5 meter, met grote kans dat we die niet zullen handhaven.

Rondje Tiengemeten zonder de sociale programmaonderdelen (het delen van ervaringen, het palaver, de prijsuitreiking, de gezamenlijke maaltijd, het ontbijt) kunnen wij ons niet voorstellen. Jullie wel? Nee toch? Niks aan! Daarom hebben we met pijn in ons hart besloten om dit jaar geen Rondje Tiengemeten te organiseren.

Commissie Zuid hoopt jullie bij leven en welzijn volgend jaar september weer te ontmoeten in het clubhuis van WSV De Put aan het Haringvliet, tegenover Tiengemeten.

Hanneke Friebel
Dehlya 25 ‘Clochard’

Translate»