Lezing Zouterik:

Tjaart, Mariska en hun twee dochters Berber en Linde (nu 8 en 17 jaar oud), vertrokken in de zomer van 2018 voor een lange reis met hun zeiljacht Zouterik, een aluminium Koopmans Jantine IV ketch, 42 ft. Ze zouden een jaartje wegblijven, misschien wat langer. Dat werden uiteindelijk vier jaar, twee maanden en acht dagen. 

In het najaar van 2022 keerden ze terug van een zeilende zwerftocht over de wereldzeeën die – vooral door toedoen van covid – uiteindelijk 50 maanden duurde. Deze wereldreis maakte diepe indruk. Het gezin beleefde hoge pieken en diepe dalen. 

Op 16 maart komen Tjaart en Mariska graag over hun ervaringen vertellen, opgeluisterd met foto’s en korte films. Naar aanleiding van het avontuur schreef Mariska het boek ‘Los van alles’ dat kort geleden is gepubliceerd. Na afloop van de lezing is het boek te koop voor € 25 (via pin of cash te betalen). Natuurlijk signeert Mariska graag persoonlijk.

Samenvatting boek “Los van alles”:

Je durven overgeven aan een leven op zee, in een altijd bewegend huis van het formaat studentenkamer. Het reizende leven gaf Mariska en haar gezin ongekende vrijheid. En toen kwam covid en was opeens niets meer zeker. Mariska’s boek gaat niet alleen over haar avontuurlijke reis. Het is een persoonlijk verhaal over durven loslaten en de onzekerheid omarmen. Over varen op wind en intuïtie, over omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Wat gebeurt er met een moeder, een partner en een vrouw met een succesvolle carrière wanneer ze loskomt van het vertrouwde patroon van presteren en consumeren? Een droom najagen. Mariska en haar man deden het. Huis in de verkoop, werk opzeggen, iedereen uitzwaaien en met twee jonge dochters op hun zeilboot Zouterik de oceanen over, los van agenda’s en stress – dacht ze vooraf… Mariska Woertman (Hellendoorn, 1972) maakte na haar studie Journalistiek carrière in marketing en communicatie. Tijdens haar zeilreis dreef haar passie voor vertellen opnieuw naar boven; haar verhalen werden gepubliceerd door LINDA online, De Stentor, Tubantia, Zeilen, de Wereldwijven en RTV Oost. Mariska, Tjaart, Linde en Berber wonen op Texel.

Zie ook de website van de Zouterik:

https://zouterik.com/blog/

Translate»