Planning vanuit de commissie Noord.

Vol goede moed zijn we afgelopen najaar en winter bezig geweest om mooie evenementen voor 2020 te organiseren.

De dag bij Vrolijk hebben we gehad, en daar bleef het even bij. De ALV, met een interessante lezing van Jack van Biemen en de Hemelvaarttochten konden ineens niet zoals gepland doorgaan.
Er is natuurlijk nog veel meer wat in de planning staat, dat kunt allemaal in de planning op de website lezen. Wij hopen van harte dat we na de zomervakantie allemaal weer kunnen varen. Met dat in ons achterhoofd willen wij twee evenementen extra onder de aandacht brengen.

5-Uurs van Lelystad

In 2019 heeft WV Lelystad de 5-uurs race weer georganiseerd. In 2018 waren zij dat ook van plan en hadden wij plannen voor onze eigen Dehlercup. Beide gingen niet door omdat er te weinig aanmeldingen waren. Door nu samen dit evenement te organiseren hebben we voldoende boten bij elkaar kunnen krijgen voor een mooi evenement en hadden wij zelfs ons eigen Dehlerklassement. Voor ons eigen Dehlerklassement voeren 4 boten mee, het totale veld bestond uit ongeveer 15 boten.

Deze 5-uurs wordt volgens hetzelfde principe gevaren als de 24-uurs race: je kunt zelf kiezen welke rakken je vaart, als je er maar voor zorgt dat je 5 uur na de start weer finisht. Door de relatief korte tijd is de planning van je rakken hier misschien nog wel lastiger dan tijdens de 24-uurs. Ik kon deze dag met Hugo meevaren en we hebben genoten. Een lekker rustig windje, een bui voordat we de haven uitvoeren en een bui nadat we alles opgeruimd hadden. Dit was een fantastische afsluiting van een leuk seizoen!

5 September 2020 is het weer zover, de volgende versie van de 5-uurs, waar wij als Dehlerclub weer graag aan mee willen werken. Het zou toch mooi zijn als we met meer boten aan de start verschijnen dan afgelopen jaar. Doet u ook mee?

Valkenbokaal

Tot een paar jaar geleden was dit een groot evenement wat echt als afsluiter gold van het vaarseizoen. Dit willen we dit seizoen weer opnieuw opzetten: 19 of 20 september, Kaag eiland.

Stap eens aan boord van een valk en vaar een wedstrijdje tegen andere boten. Allemaal precies hetzelfde, dus geen discussie over handicap, rating, meetbrieven, soorten zeilen, maar gewoon puur wedstrijdzeilen tegen elkaar. Heel overzichtelijk: als je als eerste over de finish komt, heb je ook gewoon gewonnen!

Voor de teams die op hun beurt moeten wachten en de fans hebben we een mooi terras op het oog, waarvandaan je een prima uitzicht hebt op het meer en het complete wedstrijdveld. Onder het genot van een kopje koffie, een stukje taart, de tactiek van de anderen becommentariëren… Hier zullen we na afloop ook een barbecue organiseren.

Dus, noteer ook 19 en 20 september in uw agenda.

Het spreekt voor zich, dat zowel de 5-uurs als de valkenbokaal opgeluisterd worden met lekker eten en drinken.

Verdere details zo spoedig mogelijk.

Zoals het er nu uitziet, zullen dit de enige twee varende evenementen zijn die wij als commissie Noord zullen organiseren. Mocht er toch ergens eerder in het seizoen eenmogelijkheid zijn, dan zullen we daar zeker gebruik van maken. Daarnaast zijn we ook al druk bezig met het organiseren van een aantal evenementen voor komende winter.

Wij wensen u allen een gezond seizoen toe.

Translate»