Beste Dehler vrienden, de commissie noord heeft de afgelopen maanden na gedacht over de activiteiten welke we willen organiseren in 2019. Uiteraard worden de al reeds jaren bekende droge en natte evenementen georganiseerd, maar dit jaar willen we proberen wat nieuwe elementen er aan toe te voegen.

Een nieuw evenement dat we dit jaar willen proberen is een gecombineerde theorie praktijkdag. We proberen dit uit met een theorie dag over alle aspecten rond om zeil trim en tuigage en dan in mei een praktijk dag waar iedereen met zijn eigen schip onder leiding van een instructeur de meest optimale zeil voering en trim kan bepalen. Natuurlijk is het leuk als er van uit de club opstappers mee kunnen varen, zodat ook leden die hun boot niet op het IJsselmeer hebben liggen toch ervaring kunnen op doen.
Ondanks dat vorig jaar de Dehler cup niet is door gegaan gaan we toch weer proberen begin september een prestatie wedstrijd te organiseren op het IJsselmeer/Markermeer. Mogelijk in samenwerking met andere verenigingen, maar waar dan wel een apart Dehler klassement in wordt gevoerd.
We zijn nu nog druk bezig de plannen definitief uit te werken. Uiteraard worden jullie via Website/Op Koers en nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de stand van zaken van de verschillende activiteiten van de commissie noord. Maar nu alvast een jaar agenda, zie hieronder, waar we naar streven.
Hopelijk zien we jullie bij een van onze evenementen.
Namens de commissie noord DCN
Hugo Waterschoot
Voorzitter commissie noord.

Voorlopige plannen van de Commissie Noord voor het komende seizoen 2019:
Nadere informatie zal via de reguliere nieuwsbrieven en de Dehlerclub-website en tevens in Op koers bekend gemaakt gaan worden zo gauw die beschikbaar is.

 • Zondag 13 januari 2019
  Nieuwjaarsreceptie (niet georganiseerd door de commissie noord).
 • Zondag 3 februari 2019
  Hydrografische kaartenmiddag bij de firma Vrolijk in Scheveningen (in samenwerking met Commissie Zuid). Hydrografische papieren kaarten/elektronische kaarten/open source kaarten en wat kan de Hydrografische dienst hierover vertellen.
 • Donderdag 14 maart 2019
  Algemene ledenvergadering (niet georganiseerd door de commissie noord)
 • Zaterdag 23 maart 2019
  Zeiltrim theorie dag Lelystad (Flevo Marine). Door professionals gegeven: hoe hoort de mast op de boot te staan en hoe haal je het maximale uit je zeilen onder alle weersomstandigheden. Deze dag wordt georganiseerd met een praktijkdeel in mei 2019.
 • Half april 2019 in centraal Nederland
  Dehler Café met als doel een stukje informatie (Van een van onze leden voor de leden). Maar bovenal een gezellig samen komen van onze leden (we zijn bezig met een interessante spreker. We verklappen nog niet wie).
 • Eind april 2019
  Elektrische installaties en zonnepanelen voor onze boot.
 • Zaterdag 18 mei 2019
  Praktijkdag zeiltrim Lelystad (Flevo Marine). Op je eigen boot met een instructeur het geleerde in praktijk brengen.
 • Zaterdag 25 mei 2019
  Uitwijk dag praktijk zeiltrim Lelystad (Flevo Marine).
 • 30 mei -2 juni 2019
  De bekende en beroemde (verrassings-) Hemelvaart tocht. (noordelijk IJsselmeer/markermeer). Een tocht van meerdere dagen. Het plan is om dit jaar de Markerwadden aan te doen.
 • 28-30 juni 2019
  Het Optima weekend: een herhaling van 2018. Met gelijkgestemde onder elkaar.
 • 7 september 2019
  5 uurs van Lelystad/Dehler cup (Lelystad). Dehlers nemen het tegen elkaar op, samen met andere merken, maar tactiek is ook belangrijk.!!!!!!
 • 5 oktober 2019
  Wederom een motor cursus Volvo/Yanmar/winterklaar maken ( Lelystad).
 • 9 november 2019
  Clubdag (niet georganiseerd door de commissie noord).
 • 14 december 2019
  Een herhaling van de Polyesterdag 2018; alle ins & outs van polyester reparatie (Modus marine Lelystad). Onze boten worden namelijk ook een dagje ouder!
Translate»